torsdag 25 mars 2010

Installera teman i Opera

Har du inte Opera? Ladda ner det här.

För att installera teman i Opera så behöver man ladda ner filen innehållande den magiska koden. En .css fil. På userstyles.org bör det se ut ungefär som till höger på bilden. Där väljer du Install as plain CSS och Opera öppnar då .css filen i webbläsaren. Öppna menyn i Opera > Sida > Spara som... och så sparar du filen någonstans där du kommer ihåg den men inte ligger i vägen.

Sen surfar du till Bilddagboken.se (eftersom temat var till den sidan). När du är inne på sidan klickar du på F12 och väljer inställningar för webbplats... > Utseende och längst ner där så väljer du filen du sparade. Uppdatera sidan och du är klar.

Extra: om du ändrar i .css filen så behöver du uppdatera valet av stilmallen i Opera, d.v.s. F12 o.s.v. och välja en annan fil och sen välja tillbaka. Mycket besvärligt. Istället kan man enkelt fixa sej en knapp som gör detta.
I menyn välj Inställningar > Inställningar > Avancerat > Genvägar. Skriv F5 i sökrutan och du kommer få upp vad knappen F5 gör, troligtvis gör den "Reload". Markera den raden och klicka på redigera. Se till så att det står "Reload & Reload stylesheet & Refresh display" klicka ok eller något och du är klar. Tryck F5 och Opera kommer utföra allt du sagt åt Opera att utföra.

Känns som om jag borde göra en videoguide eller något, säj till isf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar